De realisatie van uw meubel gebeurt in 4 grote stappen.Specifiek aan mijn manier van werken is dat u zeer nauw betrokken wordt bij elke fase.

Ontwerp

Na onze eerste afspraak heb ik mij een idee gevormd van uw specifieke wensen. Op basis hiervan ga ik aan de slag en bereid ik een aantal schetsen voor. Samen met deze schetsen maak ik een eerste kostenraming. 

Deze schetsen worden samen in een tweede afspraak in detail besproken. De kans is reëel dat er na deze ontmoeting nog verdere verfijningen nodig zijn om tot het meubel te komen dat volledig aan uw verwachtingen voldoet. Er wordt steeds een terugkoppeling gemaakt naar de kostprijs zodat deze gedurende het volledige ontwerptraject duidelijk is. Tijdens deze verfijning communiceren we zoveel mogelijk op elektronische wijze. Dat geeft mij meer vrijheid voor het inplannen van mijn activiteiten.

Na het afwerken van de schetsen wordt een offerte uitgewerkt die als basis zal dienen voor de realisatie. Een offerte bestaat steeds uit een 3D-model van uw meubel, aangevuld met een detaillering van de specificaties. Deze offerte wordt individueel met u besproken. Pas na goedkeuring van de offerte wordt de realisatie van uw meubel in mijn planning opgenomen.

Realisatie

Aankoop hout
Ik werk niet met houtvoorraden. Op basis van een gefinaliseerd ontwerp selecteer ik bij verschillende gespecialiseerde houthandels het ruwe hout. Hierbij wordt specifiek aandacht gegeven aan de tekening in het hout (de houtnerfstructuur) zodat uw meubel de mooiste uitstraling krijgt.

Bouw
Door gebruik te maken van de nodige machines en handgereedschappen wordt uw meubel gerealiseerd. 

U wordt steeds op de hoogte gehouden van de voortgang van de realisatie van uw meubel. Dit gebeurt door middel van een pagina op het internet die alleen voor u toegankelijk is. Bij het ter beschikking stellen van nieuwe beelden wordt u steeds direct via mail en/of SMS op de hoogte gebracht. U kan steeds feedback geven op de realisatie en bijsturen waar gewenst. Voor ingrijpende wijzigingen wordt eerst een kostenanalyse uitgevoerd en goedkeuring gevraagd alvorens deze wijzigingen uit te voeren.

Mijn werkplaats staat open voor iedereen. U kan de werkplaats bezoeken tijdens de realisatie van uw meubel.
Gelieve eerst een afspraak te maken.

Afwerking

Tijdens de ontwerpfase wordt al een eerste idee gevormd van de gewenste afwerking. De finale afwerking wordt pas definitief vastgelegd tijdens de realisatiefase. Dit gebeurt op basis van een aantal kleurstalen. Deze kleurstalen worden gemaakt op basis van het hout, dat gebruikt is voor uw meubel, afwerkingslaag (i.e. vernis, wax, beits). Dit geeft de meest nauwkeurige benadering van het finale resultaat.

Oplevering

Uw meubel wordt door ons bij u afgeleverd en gemonteerd. Samen met uw meubel ontvangt u een DVD met alle documentatie van de realisatie van uw meubel (foto’s realisatie, ontwerpdiscussies…).